در زمان حاضر بسیج مردم آگاه ایران اسلامی ثمرات فراوانی را در بر داشته است به طوری که پیدایش بسیج و سازمان یافتن آن در جریان انقلاب اسلامی خواب ستمگران و ظلم ستیزان را آشفته کرد و مایه مباهات و پیروزیهای زیادی در این ورطه شد.
اگر چه دستاوردهای بسیج در عصر حاضر بیشتر بر جنبههای نظامی بوده است اما نباید چنین متصور شد که بسیج تنها یک نهاد نظامی است، بلکه بسیج یک نهاد اجتماعی است که به تعبیر امام خمینی (ره) وظیفه پاسخگویی به نیازهای اساسی جامعه را بر عهده دارد و با سایر اجزای نظام هماهنگی و اتصال غیر قابل انفصالی دارد.
امام خمینی (ره) که مبتکر تشکیل بسیجهای مردمی بوده است، در بیان اهمیت و جایگاه والای بسیج در نظام اسلامی معتقد است که تصاحب قدرت جهانی اسلامی با بسیج همه جانبه و فراگیر در جهان میسر خواهد شد.
بزرگ مرد انقلاب اسلامی همچنین در تعبیر کلمه بسیج میفرماید«بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفههای آن بوی بهار وصل و طراوت یقین حدیث عشق میدهد، بسیج مدرس عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدستههای رفیع آن اذان شهادت و رشادت سر دادهاند.بسیج میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن نام و نشان در گمنامی و بینشانی گرفتهاند، بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نمودند.»
بسیج باید در معنایی فراتر از یک نهاد نظامی باشد کما این که در ساماندهی این نهاد، در چشماندازهای آتی آن قدم نهادن در قلمرو اجتماعی، عبادی و سیاسی و عشق و عرفان لحاظ شده این مهم تا قسمتی نیز محقق شده اما تصور مردم از این نهاد همچنان به عنون یک نهاد نظامی متصور است.
رهبر معظم انقلاب در توصیههای موکد خود به بسیجیان در دیدار با فرماندهان بسیج، هر کس را که اندیشه و تفکراتش در راستای شاخصههای بسیج باشد، بسیجی نامید و در ادامه سخنانشان به توصیههای اخلاقی به بسیجیان پرداختند و گفتند: بسیج محدود در تعداد کسانی که در سازمان بسیج هستند نمیشود خیلی ها هستند دلهایشان با بسیج است اما در سازمان بسیج نیستند آنها هم بسیجیاند. آن کسانی که ارزشهای شما را احترام میکنند آنها هم از نظر ما بسیجیاند.
همچنین حضرت آیتالله خامنهای افزودند: تواناییهای مجموعه بسیج و الزامات اخلاقی و عملی را باید در مجموعه بسیج بالا برد.
این سخنان رهبر معظم انقلاب علاوه بر همه جانبه شدن فعالیتهای بسیج در میان آحاد مردم بر پرورش اخلاقیات نیک اسلامی نیز تأکید دارد، به این معنا که ایشان معتقد هستند بسیج باید به یک نهاد محبوب میان مردم تبدیل شود ، زیرا بسیجیان در اصل نمایندگان و پرورش یافتگان نظام اسلامی هستند که باید بر رفتار و اعمال خود توجه ویژه داشته باشند.
بسیج در قلمرو اجتماعی یکی از اهدافی است که در نظام اسلامی مورد پیگیری قرار گرفته بسیج اجتماعی حمایت و هدایت مردم و امکاناتی که در اختیار آنان قرار گرفته در جهت اجرای احکام الهی است، توجه به این امر یعنی پر رنگ شدن بسیج اجتماعی تا حدود زیادی میتواند تمایل مردم را برای گرایش به بسیج افزون کند، بدین معنا که بسیج به عنوان یک نهاد اجتماعی وارد میدان شود و از حقوق حقه مردم دفاع کند تا مردم این نهاد را در کنار خود ببینند نه در مقابل خود.
بسیج در قلمرو عبادی سیاسی نیز یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه بسیاری نشان داد، یکی از مهمترین پایگاههای بسیج در قلمرو عبادی و سیاسی پررنگ تر نمودن نماز جمعه به عنوان یک عامل اتحاد و اتصال میان آحاد مردم است، بدین شکل که باپر رنگ تر شدن نماز جمعه و مساجد بسیج مردمی نیز در شاخه سیاسی و عبادی پیشرفت چشمگیری میکند و بدین گونه وحدت به معنای واقعی کلمه محقق میشود.
اما بسیج در معنی عشق و عرفان حکایت بزرگ مردانی را دارد که با اخلاص خویش پا در رکاب دلدادگی و ایثار نهادند و آغوش خود را برای هر خطری باز نمودند، و آنگاه ره صد ساله را یک شبه پیمودند و در زمره محبوبان الهی قرار گرفته و به قافله عشق پیوستند.
پابرهنگانی که سربندهای عشق به سرسلسله عاشقان را بر پیشانی بسته و راهی جبهههای جنگ شدند و دشمنان را مبهوت توانمندی و اقتدار خویش کردند.
بزرگمردانی که برای آزادی وطن از چنگال شمرها و حرملهها عاشقانه ایستادگی کردند، فرزندان روحالله کبیر که برای دفاع از ناموس و مام وطن بسیج شدند و قدرت و ایثار را ترجمه کرده و مردانگی را با خطی خوش بر قاموس دنیا نگاشتند.
از حسین(ع) درس ایثار و از ابوالفضل(ع) درس مردانگی آموختند و بر دامن پاک مادر آفتاب حضرت فاطمه(س) بوسه زدند و از آسمانیترین پدر دنیا حضرت علی(ع) مدد گرفتند و دنیا را حیرت زده شهامت خود نمودند، شهامتی که با توکل و توسل در خاکریزهای جنگ از زبان استادشان روح الله آموخته بودند.
اینک سالها است که نفسهای گرم و قلبهای پرتپش و رگهای جوشان وامدار بسیجانی است که در میقات پابرهنگان به عرش رسیدند. و سینههایی که پر از عزم و استواری بود در آماج گلولهها قرار دادند تا اتش در خرمن نیرنگ شیطان بیندازند و ذوالفقار غیرت و مردانگی را را بر سر خناسان بکوبند.
یادداشت ازسید امیر حسین ابطحی
انتهای پیام